Wij kiezen voor Sojawax!

Gepubliceerd op 20 april 2023 om 15:05

Al onze kaarsen worden gemaakt van 100% sojawax. Dit doen wij omdat sojawax een duurzame optie is ten opzichte van andere soorten kaarsenwax.

Voordelen van sojawax zijn:

~ Vegan: Veel kaarsen worden gemaakt van paraffine. paraffine is een restproduct van aardolie. Een kaars van paraffine is dus niet 100% afbreekbaar en daarom niet zo goed voor het milieu. Dit is in tegenstelling tot sojawax! Sojawax bestaat 100% uit olie die gewonnen wordt uit sojabonen. Deze olie is volledig natuurlijk en biologisch afbreekbaar. Er zijn dus geen rest producten over na de verbranding waardoor onze kaarsen niet schadelijk zijn voor het milieu. 

~ Lange brandtijd: Sojawax heeft ten opzichte van andere soorten wax (die paraffine bevatten) een veel lager brandpunt. Dit betekent dat het langer duurt voordat het kaarsvet begint te smelten. Daardoor kun je veel langer genieten van een kaars gemaakt van sojawax. 

~ Weinig roetvorming: Sojawax produceert aanzienlijk minder rook dan kaarsen gemaakt van parrafinewax. Dit resulteert in een schonere verbranding en geen nare geur die vrijkomt. Daarnaast is sojawax vrijwel geurloos waardoor je het heerlijk kunt mengen met geurolie zonder de geur te veranderen. 

 

benieuwd naar onze sojakaarsen? klik hier!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.